Zoeken
  • Hilde Sannen

Puur Natuurlijke Kussenvulling

Vandaag is er een nieuwe voorraad #kussenvulling toegekomen in twee gigantisch grote dozen. De bezorger vond het nogal een gesleur ;) puf puf


#Wolvlokken

De wolvlokken die ik gebruik komen van "happy" schapen zoals ik het noem. De schapen zelf zijn biologisch en komen op geen enkel moment in hun leven in contact met reguliere medicatie. De herders trekken met hen de vrije natuur in en daar kan heel de kudde zich te goed doen aan gezond voedsel.

Na het scheren gaat de wol in zout water om te wassen en dat is het. Na het kammen (kaarden) van de wol worden de lange vezels tot garen gesponnen en worden de kleine, korte vezels wolvlokken.

De wol van "bio-schapen" draagt automatisch het eco-label en daarom is het de perfecte vulling voor de kussens van Lazuli Prints
Kleine gezonde kuddes geven perfecte gezonde wol om kussens mee te vullen.


Deze kapokvezels zijn een goede keuze als vulling voor een kussen van Lazuli Prints.
Kapokvezels zijn een ideaal plantaardige vezels om kussens mee te vullen.

#Kapokvezels

Kapokvezels zijn de zaadpluizen van de kapokboom (Bombax ceiba). Kapok lijkt in eerste instantie heel erg op katoenpluis en heet daarom ook wel Javakatoen.

De kapok die je kan kiezen als vulling heeft ook het eco-label en dat wil zeggen dat er geen chemicaliën werden gebruikt bij de scheiding van het zaad en de zaadpluizen en ook niet bij het reinigen van de pluizen.

Kapokvezels zijn een goede keuze als kussenvulling.
Een zaaddoos zit bomvol zachte kapokvezel.

12 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven